18.07.2022

Зрізані півонії. ТОП-5 порад з догляду за півоніями вдома

Білі півонії - це втілення ніжності, рожеві - витонченності, бордові та коралові - смаку та стилю.

Сезон півоній в самому розпалі, але зовсім скоро добігає кінця, тому не зволікай та замовляй доставку вже сьогодні.

Отримавши букет з півоній, важливо дотримуватись простих правил догляду за ними, аби квіти милували око довгий час. 

Нижче наведено ТОП основних порад, що допоможуть продовжити життя півоній:

  • Слід пам’ятати, що півонії дуже цінують особистий простір, тому краще, аби ваза, чи ємність, в якій стоятиме букет, була досить широкою. Найкраще підійде темна ваза, що не пропускає сонячні промені. Це запобігає додатковому розмноженню бактерій.

  • Пам’ятайте, що півонії швидко поглинають воду, тому ваза має бути високою та на ¾ заповнена чистою водою (залежно від висоти стебла квітів).

  • Ніжки півоній потрібно підрізати гострим ножем під кутом 45 градусів та видалити якомога більше листя зі стебла. Зріз під кутом допоможе квітам краще пити воду, а відсутність листя у воді не буде стимулювати процес гниття у воді. 

  • Власне саму воду в вазі важливо змінювати щодня, або бодай через день. Чиста та свіжа вода - запорука свіжості та стійкості зрізаних квітів. 

  • Трапляється так, що півонії в букеті знаходяться ще в стані бутону. Аби вони почали розкриватись швидше, вазу потрібно поставити в тепле місце, проте, не допускати прямих сонячних променів. Якщо ж навпаки, зрізані півонії хочеться зберегти якомога довше нерозкритими - на допомогу прийде низька температура біля 4-10 градусів. Так процес розкриття бутону стане повільнішим. 

Дотримуючись простих правил, півонії будуть гарною прикрасою вашого побуту на багато днів, а їх аромат наповнить простір легкістю. 

Якщо ж душа бажає чогось квітково-незвичного - TORY завжди поруч!

Замовляй з доставкою!